Köpeğimin ishali Tıbbi Bir Acil Durum mu
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

 

Köpeğimin ishali Tıbbi Bir Acil Durum mu?

 

Köpek sahipleri olarak hepimiz tüylü dostlarımızı sağlıklı ve mutlu tutmak isteriz. Ancak sevgili evcil hayvanlarımız mide rahatsızlığı veya ishalden muzdarip olduğunda, bu üzücü olabilir. Köpeklerimiz Belle ve Marley ile kendi deneyimlerimizde bu sorunla karşılaştık ve beraberinde gelen zorlukları anladık. Bu nedenle, köpek sahiplerinin bu yaygın sorunla başa çıkmalarına yardımcı olmak için bu kılavuzu bir araya getirdik. İster basit bir sindirim rahatsızlığından isterse altta yatan daha ciddi bir durumdan kaynaklansın, size köpeklerde ishalin nedenleri, belirtileri ve tedavileri hakkında bilgiler, ishalli bir köpeği neyle beslemeniz gerektiği ve gelecekteki salgınları önlemeye yönelik ipuçları sağlayacağız. .

 
Köpek arkadaşınızın akan kakası veya yumuşak dışkısı varsa, bu gülünecek bir şey değildir. Bir köpeğin yememesi gereken bir şeyi yediği "çöp bağırsağı" veya diyet kararsızlığı gibi mide rahatsızlığı için basit bir açıklama olabilir. Köpeklerde ishal genellikle bir teşhisten çok bir semptomdur, bu nedenle tablo biraz daha karmaşık olabilir.
 
Köpeklerde ishal, çeşitli hastalık ve durumlardan kaynaklanabilir.
 
Köpeklerde ishal, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli hastalık ve durumlardan kaynaklanabilir:
 
pankreatit parvovirüs
Hastalık virüsü
Yiyecek alerjileri (gıda alerjileri)
Anksiyete veya stres
Düzenli gıda diyetinde ani bir değişiklik
Bağırsaklardaki parazitler (paraziter enfeksiyonlar)
Toksinlerin yutulması Addison hastalığı
Ekzokrin pankreas yetmezliği ile sonuçlanan bir karaciğer hastalığı
bağırsak kanseri
Bir veteriner tarafından yapılan muayene, evcil hayvan ebeveynlerinin köpekleri için en iyi beslenmeyi bulmalarına ve ishalin altında yatan nedeni belirlemelerine yardımcı olabilir.
 
Köpeklerde ishal nöbetleri veya mide rahatsızlığı ağrı ve rahatsızlığa neden olabilir. Evcil hayvan ebeveynleri olarak, köpeğiniz 24 saatten fazla kusuyorsa ve ishal yaşıyorsa lütfen veterinerinizi arayın. Dışkısında kan fark ederseniz, derhal veterinerinize başvurun. Köpeğiniz, zayıflamasına, iştahını kaybetmesine ve uyuşuk olmasına neden olabilecek şiddetli susuzluktan muzdarip olabilir. Bu böbrek yetmezliğine yol açabilir.
 
Köpeğinizin dışkısında kan veya kanlı ishal varsa harekete geçmek için beklemeyin. Genellikle bağırsaktaki iç kanamadan kaynaklanırlar. Özellikle düzenli olarak ilaç almamışsa, veterinerinizin bu sorunu bildiğinden emin olun. Muhtemelen kanamayı durdurmak için ameliyat önerecektir.
 
İshalli Bir Köpeğe Ne Beslenir?
 
Köpeğinizin küçük bir öğün yeme zamanı geldi ama ishalli bir köpeği neyle beslersiniz? Yumuşak, kolayca sindirilebilir, sindirim sistemini yatıştırıcı yiyecekler seçmelisiniz. Aşağıda denenmiş ve doğrulanmış beş öneri bulunmaktadır.
 
Bu yiyeceklerin her birinden az miktarda alarak başlayın: Küçük ırklar için bir çorba kaşığı yiyecekle başlayın. Yaklaşık bir golf topu büyüklüğünde, büyük ırklar için yaklaşık iki yemek kaşığı yiyecekle başlamanız önerilir.
 
Bu harika yiyecekleri deneyin:
 
1. Yalın Protein
 
Derisiz tavuk göğsü
 
Temel protein sağlamasına rağmen, az yağlı etler köpeğinizin midesine karşı naziktir. Aşağıdaki gibi etleri deneyebilirsiniz:
 
Derisiz tavuk göğsü
kıyılmış yağsız et
Türkiye
Isırık büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın, pişene kadar kaynatın, sonra süzün. Herhangi bir tuz, yağ, tereyağı veya baharat eklemenize gerek yoktur.
 
2. Beyaz Pirinç
 
 
Pirinç iyice durulanmalı ve ardından paketteki talimatlara göre hazırlanmalıdır. Oda sıcaklığında servis edebilirsiniz. 50/50 pirinç ve yağsız protein karışımı yapmak istiyorsanız (yukarıya bakın), yağsız protein ekleyebilirsiniz (yukarıya bakın). Alternatif olarak kahverengi pirinç kullanabilirsiniz.
 
3. Patates
 
Köpekler patates yemekten hasta olabilir
 
Köpekler, bir solanin bileşiği içerdikleri için patates yemekten hasta olabilirler. Pişirmenin bir sonucu olarak, patatesler solanin içeriğini kaybeder ve bu da onları güvenli bir şekilde tüketir.
 
Bunu lokmalık parçalar halinde keserek ve tamamen pişene kadar kaynatarak veya fırınlayarak hazırlayabilirsiniz. Kızartmaktan veya tereyağı, baharat veya tuz eklemekten kaçının.
 
4. Konserve Kabak
 
Köpeğinizin kasesine az miktarda mama koyun ve servis yapın. Büyük yetişkin köpekler için 1-3 yemek kaşığı mama verin. Küçük ve orta boy köpekler için 1-3 çay kaşığı uygundur. Kabak turta karışımı değil, sade balkabağı servis edin.
 
5. Reçeteli Köpek Maması
 
Köpek maması markaları genellikle ishal tedavisi gibi belirli sağlık sorunları için karşı ilaçlar sunar. İshalin nedenini ele almak ve çözmek için açıkça formüle edilmiş terapötik diyetleri kullanmak için genellikle veterinerinizden bir reçete almanız gerekir. Veteriner diyetleri TR Gastroenteric Formula ve Hill's I/D ishalli köpekler için bazı popüler tıbbi mamalardır.
 
İshalinin nedenine bağlı olarak, köpeğinizin belirli sağlık koşulları için tasarlanmış mamaları yemesi faydalı olabilir. Alerji nedeniyle ishal olan köpekler, hipoalerjenik veya yeni proteinli yiyeceklerle (yeni bir protein türünden yapılan yiyecekler) beslenmekten fayda görebilir.
 
Hazırlamak için gıda paketinin üzerindeki talimatları izleyin.
 
Hassas Mideler İçin Köpek Maması
 
 
 
 
 
Ayrıca, bir veteriner reçetesi olmadan mide-bağırsak sorunlarını tedavi etmek için formüle edilmiş ticari köpek mamaları da bulabilirsiniz. Sindirime yardımcı prebiyotik lifler içeren Hill's Science Diet Adult Sensitive Stomach & Skin Chicken Recipe Kuru Köpek Mamasını veya canlı probiyotiklerle bağırsak sağlığını destekleyen Purina Pro Plan'ın Kuzu ve Yulaf Ezmesi Formüllü Kuru Köpek Mamasını seçebilirsiniz.
 
Burada açıklanan yiyecekler tüm köpeklere yardımcı olmayabilir, ancak bazı durumlarda yardımcı olabilirler. Bu mamayı verdikten sonraki birkaç gün içinde herhangi bir gelişme görmezseniz veterinerinize danışılmalıdır.
 
Hazırlamak için gıda paketinin üzerindeki talimatları izleyin.
 
Dışkıları normale döndükten sonra iki veya üç gün boyunca köpeğinizi yumuşak bir diyetle beslemeye devam edin. Bu arada, köpeğiniz buna tahammül ederse, ona verdiğiniz mamayı kademeli olarak artırın. Köpeğinizin ishali (akıntılı dışkı) iki günden fazla sürdüyse, veterinerinizle iletişime geçmelisiniz.
 
İlk önce köpeğinizin normal mamasından az miktarda yumuşak mama ile karıştırmalısınız. Köpeğinizin diyetini kademeli olarak üç ila beş gün içinde normale döndürmek yardımcı olacaktır. Yavru köpeğinizin midesini rahatsız etmemek için yavaşça normal mamaya geçin.
 
Köpek İshaline Diğer Çözümler
 
Yumuşak yiyeceklerin bağırsakları iyileştirmek ve köpeklerde ishali durdurmak için yeterli olmadığı zamanlar vardır. Sorunu çözmek için ilaç veya takviye gibi ek desteğe ihtiyaç duyulabilir. Aşağıdakilerden herhangi birini köpeğinize vermeden önce veterinerinize danışmanız çok önemlidir - köpeğinizin durumunu değerlendirebilir ve hangi tedavilerin en etkili olduğuna karar verebilirler.
 
Sonuç
 
Köpeklerin Yeme Şeklini İyilik için Değiştirmek!
 
 
GI yolunun dinlenip iyileşebilmesi için köpeklerden 12 saat boyunca yiyecek almamalısınız. Yavru köpeklerden, küçük ırklardan, yaşlılardan veya sağlık sorunları olan köpeklerden mama vermemeden önce lütfen veterinerinize danışın.
 
Köpekler genellikle çeşitli faktörlerden dolayı ishalden muzdariptir. Bazen normal beslenmeleri doğru bir şekilde dengelenmez, bazen stresli ve bazen de hastadırlar. Sebep ne olursa olsun, evcil hayvanınızın nemli kalması ve besleyici yiyeceklerle beslenmesi çok önemlidir. Bu, hızlı bir şekilde iyileşmesine ve daha fazla sorundan kaçınmasına yardımcı olacaktır.
 
Küçük porsiyonlarda yumuşak bir diyet servis edin. Dışkıları iki ila üç gün boyunca normale döndükten sonra köpeğinizin normal diyetine yavaşça yeniden başlayın.
 
Tabii ki, köpeğiniz ishal veya mide rahatsızlığı çekiyorsa, semptomlarını hemen tedavi etmeniz önemlidir. Onu rahat ve sakin tutun ve sistemini temizlemek için bol su kullanın. Sağlık durumunun tedavisine yardımcı olması için yukarıdaki yiyeceklerin listesine bakın.
 
Yavru köpeğiniz tekrar tekrar ishal veya kronik ishal atakları geçirdiğinde derhal veterinerinize veya en yakın acil hayvan hastanesine başvurmalısınız. Köpeğinizin bu sorunu yaşamasına izin vermeyin; ona ihtiyacı olan tüm besinleri sağlayacak sağlıklı bir diyetle mutlu bir hayat yaşamayı hak ediyor.
 
Köpeklerin Yeme Şeklini İyilik için Değiştirmek!
 
Sorumlu evcil hayvan ebeveynleri olarak, yardım etmek için her şeyi yapmak istediğinizi biliyoruz. Yemekten sonra hasta bir köpekle yaşamak hiç eğlenceli değil. İki köpeğimiz Marley ve Belle hızlı yemek yemeyi sever! Bu nedenle, bir köpekle yemek yedikten sonra acı ve rahatsızlık içinde yaşamanın nasıl bir şey olduğunu tam olarak biliyoruz.
 
Üstün, Çok Yönlü 4'ü 1 Arada Yavaş Besleyici Köpek Kasesi'ni sunuyoruz! Bu yeni yavaş beslenen köpek mama kabı, modern tasarımı yenilikçi işlevsellik ile birleştirdiği için heyecanlıyız. Yavaş bir besleyiciden daha fazlası. Köpeğinizin yemek saatinde doğal olarak yavaşlamasını sağlayan yavaş besleyici bir kase ve evcil hayvanınızın püreler, güveçler veya ıslak yiyecekler gibi çeşitli lezzetli yiyeceklerin tadını çıkarabilmesi için ters çevrilebilir bir yalama matı. Kolay lezzetli yiyecek hazırlama ve saklama için mükemmel bir kase, köpek maceralarınız için köpek dostu bir seyahat kasesi olarak ikiye katlanır.
 
Köpeğiniz size huzur veren daha mutlu, daha sağlıklı bir yemek zamanı deneyimine sahip olacak.
 
 
 

 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

 

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 
 

 

 




:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 231
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 13 / 3 / 1402
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی